שיפור מהירות האתר חיוני לאספקת חווית משתמש חיובית. אתר שלוקח לו מעל 4 שניות להיטען יחווה כ-80% נטישה של גולשים! באתרים שנועדו לקידום העסק, אחוז נטישה גבוה כזה יכול להוביל להפסדים כלכליים רבים. אתר מהיר יכול גם להשפיע לטובה על דירוג מנועי החיפוש ולשפר את הנראות של העסק שלכם ללקוחות פוטנציאליים. הנה כמה כללי ברזל לשיפור מהירות האתר שלכם.
איך יודעים מה מהירות האתר שלי?
תשתמשו באופן קבוע בכלים כמו Google PageSpeed Insights או Lighthouse לבדיקת ביצועי האתר. כלים אלו מספקים תובנות והצעות לשיפור. מעבר לכך, הציון שגוגל נותן לאתר משפיע על החשיפה שלו ללקוחות פוטנציאליים ולכן מהותי להקפיד על אופטימיזציה גבוהה. הנה כמה כללי ברזל לשיפור מהירות האתר שלכם:
תמונות
העלו לאתר רק תמונות שעברו אופטימיזציה ובסוג הקובץ WEBP המיועד לאתרי אינטרנט. יש מגוון אתרים המאפשרים להמיר קבצי JPEG ו-PNG לקבצי WEBP ולצמצם את משקל הקובץ משמעותית. אתרים מומלצים הם compressimage או TinyPNG . וודאו שאתם לא מעלים לאתר קבצים הכבדים מ1MB. גודל תמונה סביר הוא עד 700KB לכל היותר. משתמשים בתמונות הדורשות איכות גבוהה יותר? כמו תמונת רקע על כל רוחב המסך לדוגמא – וודאו שגודל התמונה לא יעלה על 2MB.
מה ההבדל בין קבצי התמונות השונים?
PNG – קובץ תמונה פיקסלי עם רקע שקוף.
JPEG – קובץ תמונה פיקסלי בעל משקל נמוך.
SVG – קובץ גרפיקה וקטורי (כלומר שומר על איכותו בכל גודל), מיועד לאלמנטים כגון אייקונים.
WEBP – קובץ תמונה אינטרנטי, אידיאלי לאתרים. כיום יש דפדפנים בודדים שאינם מציגים קבצים אלו, (בערך 2%) אך זה עדיין הקובץ המומלץ ביותר לשימוש באתרי אינטרנט.
גופנים
בין אם אתם משתמשים בפונט ייחודי או בפונט של גוגל, העלו את קבצי הפונטים לאתר והשתמשו בסוג קובץ המיועד לאתרי אינטרנט (WOFF). אתרים רבים מאפשרים להמיר קבצי דסקטופ של פונטים (OTF/TTF) לקבצי אינטרנט, כגון האתר Transfonter.
הגדירו טעינה מראש (Preload) של הגופנים כך שהדפדפן יטען אותם מהר יותר. אם אתם עובדים על מערכת וורדפרס, תוספי אופטימיזציה כגון WP Rocket מאפשרים לעשות זאת בקלות.
ניהול קבצי המערכת
הקטינו CSS, JavaScript ו-HTML – במידה ואתם בונים בקוד, הקטנת הקובץ מסירה תווים מיותרים (רווחים, הערות) מהקוד שלכם, ומקטינה את גודל הקבצים. השתמש בכלים כמו UglifyJS עבור JavaScript ו-CSSNano עבור CSS. כלים מקוונים או תהליכי בנייה כמו אלמנטור יכולים להפוך את זה לאוטומטי.
תעדוף תוכן בחלק העליון והקבוע – הגדירו לעמוד לטעון תחילה תוכן חיוני, במיוחד מה שהמשתמש רואה ללא גלילה, כלומר החלק הראשון של האתר. בנוסף, עבור התוכן המופיע לאחר הגלילה השתמשו בטכניקות כמו טעינה עצלה.
צמצום ועדכון פלאגינים
בונים בוורדפרס? צמצמו את הפלאגינים באתר שלכם ככל הניתן. מעל עשרה פלאגינים כבר תחלו לחוות האטה או התנגשויות. במידה והכרחי להשתמש בפלאגינים נוספים, הקפידו לעדכן אותם באופן תדיר. בנוסף, השתמשו בפלאגינים לאופטימיזציה לשיפור מהירות האתר.
אופטמיזציה של ביצועי אתר היא עולם ומלואו, ואלו הם הטיפים המרכזיים ביותר לשיפור מיידי של מהירות האתר וחוווית המשתמש.
זקוקים לאתר לעסק שלכם עם דגש על חווית משתמש איכותית? פנו אלינו ונבנה לכם אתר מותאם לצרכי העסק שלכם שיעזור לכם לבלוט בתחום.